Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2020

Gösterim: 935

Muafiyet Başvuruları Hakkında

Daha Önce Bir Yükseköğretim Kurumunda Eğitim Gören veya Yatay Geçişle Gelen Öğrencilerin Almış Oldukları Derslerin Muafiyet Başvurusu

Yüksekokulumuza ilk kez kayıt yaptıran veya yatay geçişle gelen öğrenciler, daha önce öğrenim gördüğü yükseköğrenim kurumlarında aldığı ve başarılı olduğu dersler için muaf olma talebinde bulunabilirler. Başvurular üniversitemiz senatosu tarafından belirlenen esaslar çerçevesinde ilgili kurullarca değerlendirilip Muafiyet ve İntibak İşlemleri Yönergesi'ndeki şartları taşıması halinde öğrencinin muaf sayıldığı derslerden aldığı notlar, 24 üncü maddede belirtilen notlara dönüştürülerek transkriptinde gösterilir ve akademik ortalamalara dâhil edilir.

Başvuru için Son Tarih: 21.09.2020 saat:17:00
Başvuru Adresi: shmyo@bandirma.edu.tr

Başvuru için Gereken Evraklar:
1) Not Durum Belgesi (Transkript): Başvuran öğrencinin ayrıldığı kurumdan alacağı, izlediği bütün dersleri ve bu derslerden aldığı notları gösteren resmi belge.
2) Ders içerikleri (Önceki yükseköğretim kurumundan alacağı onaylı veya karekodlu ders içeriği)
3) Muafiyet dilekçesi

Not: Başvuru evraklarının, Yüksekokulumuz öğrenci işleri ofisine elden teslim edilmesi gerekmektedir. Ancak, pandemi dolayısıyla, aslı daha sonra teslim edilmek üzere çıktı olarak eksiksiz bir şekilde doldurulup imzalandıktan sonra okunaklı olarak taratılıp başvuru adresine e posta ile gönderilebilir.