Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2023

Gösterim: 580

Öğretim Elemanımızın TÜBİTAK Projesi Kabul Edildi

Öğretim Elemanımızın TÜBİTAK 3501- Kariyer Geliştirme Programı Kapsamında Sunmuş Olduğu Projesi TÜBİTAK Tarafından Desteklenmeye Hak Kazandı

Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Miraç KAMIŞLIOĞLU'nun yürütücülüğünü yaptığı, katma değerli üretim yöntemi ile ülkemizin nükleer, malzeme ve sağlık teknolojilerinin rekabetçi ve yenilikçi yönünün geliştirilmesi için gama ve nötron radyasyonuna karşı esnek, ekonomik ve çevreci malzemelerin üretilmesini hedefleyen "GNP ve CNT Katkılı B4C-TİB2 Kompozitlerinin Radyasyon Zayıflatma Özelliklerinin Gama ve X-Işınları ile Nötronlar için İlk Kez Teorik ve Deneysel Olarak İncelenmesi ve MCNP6 ile Yeni Bir Simülasyon Modelinin Kurulması” başlıklı proje önerisi, TÜBİTAK 3501-Kariyer Geliştirme Programı tarafından desteklenmeye hak kazandı.

TÜBİTAK tarafından 587.207 TL bütçe ile desteklenmeyi hak kazanan projeye, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi akademisyenlerimizden Doç. Dr. Bülent BÜYÜK ve Doç. Dr. İsmail KOÇAK'ın araştırmacı olarak katılması ve İstanbul Teknik Üniversitesi, Fırat Üniversitesi ve Harran Üniversiteleri de proje ortaklarımız olarak dahil olmuşlardır.