Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2024

Yüksekokulumuz Öğretim Elemanlarından Öğr. Gör. Ayşegül DEMİR SARIİPEK'in proje ekibinde yer aldığı Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında "Engelsiz Sanat: Renklerin Dili" sergisi gerçekleşmiştir.

Yüksekokulumuz Terapi ve Rehabilitasyon bölümü öğretim elemanlarımızdan Engelsiz Üniversite Öğrenci Birimi Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Ayşegül DEMİR SARIİPEK'İN proje ekibinde yer aldığı "Engelsiz Sanat: Renklerin Dili" Sergisi 9 Mayıs 2024 tarihinde Prof. Dr. Aziz Sancar Konferans Salonu Fuaye Alanı’nda gerçekleşmiştir. Yüksekokul müdürümüz Prof. Dr. İbrahim TÜMEN'in de katılım sağladığı sergi Otizme Umut Ol temasıyla sanatseverler ile buluşmuştur. Sergide Engelime Renk Ver Derneği’ne kayıtlı olan, resim sanatı çalışmalarına katılarak eserler üreten özel gereksinimli bireylerin yapmış olduğu resimler sunulmuştur.

Etkinlik proje yürütücülerinden Dr. Öğr. Üyesi Ersan Sarıkahya’nın sergi açılışında gerçekleştirdiği konuşması ile başlamıştır. Özel gereksinimli bireyler ile gerçekleştirilen bu projede yer aldığı için mutluluğunu ifade eden öğretim üyesinin ardından Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eylem GÜZEL konuşmasını gerçekleştirerek böyle bir serginin gerçekleşmesini sağlayan proje ekibi üyelerini tebrik etmiş ve sergiye katılım sağlayan aileler ve özel gereksinimli bireyler ile birlikte olmanın verdiği mutluluğu belirtmiştir. Devamında proje ekip üyelerinden Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğretim elemanlarından Engelsiz Üniversite Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Ayşegül DEMİR SARIİPEK Engelliler Haftası ile ilgili bir konuşma yaparak özel gereksinimli bireylere imkan ve fırsatlar sunulduğunda engelleri aşarak herkes gibi üretken ve başarılı olduklarını vurgulamıştır. Ayrıca eserleri üreten özel gereksinimli bireyleri tebrik ederek resim sanatını bir terapi aracı olarak kullanarak resimlerin üretilmesine katkısı olan Nail Yurdusev’e teşekkürlerini iletmiştir.

Engelsiz Üniversite Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü tarafından davet edilen Üniversitemiz Yeni Medya ve İletişim bölümü 4.sınıf öğrencisi Sude Becerikli sergi boyunca keman dinletisi gerçekleştirmiş ve büyük alkış toplamıştır. Proje yürütücülerinden Dr. Öğr. Üyesi Emel Uzuner projeye katılım gösteren özel gereksinimli bireyler ve ailelerine proje ve eserler hakkında bilgiler vermiştir. Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eylem GÜZEL tarafından eserleri üreten özel gereksinimli bireylere teşekkür belgelerinin takdim edilmesinin ardından fotoğraf çekimi ile etkinlik sonlanmıştır.