Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2020

TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları Başvuruları Başladı.

Yüksekokul öğrencilerimizi de kapsayan ve heyecanla beklenen TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları başvuruları başladı. Üniversitelerde öğrenim görmekte olan ön lisans ve lisans öğrencilerini, projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmek ve proje kültürünün yaygınlaştırılmasının amaçlandığı 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları sekizinci kez gerçekleştiriliyor.

Sağlık Teknolojileri, Malzeme ve Nanoteknoloji, Yapay Zekâ, Göç ve Uyum, İnsan Hakları ve Demokrasi gibi Yüksekokul öğrencilerimizi de ilgilendiren konular başta olmak üzere çeşitli kategori ve tematik alanlarda yapılacak yarışmalara başvurular e-bideb.tubitak.gov.tr adresinden çevrimiçi sistem üzerinden kabul edilecektir. E-posta ve posta yoluyla yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.  Program çağrı metninde belirtilen 16 Mart 2020 son başvuru tarihine kadar başvuruların sistem üzerinden onaylanması ve ilgili belgelerin sisteme yüklenmesi gerekmektedir. TEKNOFEST bünyesinde gerçekleştirilecek final sergisinde kategoriler bazında dereceye giren öğrencilere ödül ödemeleri yapılacaktır.

Ödül miktarları için tıklayınız.

Ayrıntılı bilgi ve başvuru için https://tubitak.gov.tr/bideb/2242 adresini ziyaret edebilirsiniz.

Başvuru Tarihleri:  18 Şubat - 16 Mart 2020